Textile Recycling International

Textile Recycling

Sustainability

Geïnvesteerd: 2017

Textile Recycling International is de holdingmaatschappij van 5 van de toonaangevende textielrecyclers: JMP Wilcox, Nathan’s Wastesavers. Cookstown Textile Recyclers, BIU Group and SWD Premier Clothing Exports. De groep is het meest toonaangevende bedrijf in het VK op het gebied van de terugwinning, verwerking en export van gebruikte kleding en schoenen.

JMP Wilcox, opgericht in 1895, is een familiebedrijf dat gerund wordt door de vierde generatie, en is de grootste verwerker en exporteur van kwalitatief hoogwaardige gedragen kleding voor Afrika, Oost-Europa en Azië.

Wilcox, dat nauw samenwerkt met liefdadigheidsorganisaties, plaatselijke autoriteiten en afvalverwerkingsbedrijven, stelt oude ideeën en werkwijzen ter discussie en heeft nieuwe systemen ontwikkeld voor het inzamelen, sorteren, verkopen en distribueren van gedragen kleding en schoenen.

De state-of-the-art-productie-unit is ideaal gelegen, namelijk in de West Midlands, en verwerkt meer dan 50.000 ton aan materiaal per jaar.

Bag It Up is in 2005 opgericht om de focus meer op de samenwerking met liefdadigheidsorganisaties te leggen en om hun blijvende langetermijnfinanciering te bieden. Sindsdien is Bag It Up uitgebreid en biedt textielrecyclingdiensten aan voor plaatselijke autoriteiten, afvalbeheerbedrijven en liefdadigheidsorganisaties. Bag It Up is een betrouwbare partner, die klanten door middel van een transparante, efficiënte en ethisch verantwoorde service helpt om hun doelen op het gebied van duurzaamheid, afvalbeheer en financiën te realiseren.