MEDIAN

Rehab Clinics

Ageing Population

Geïnvesteerd: 2014

In december 2014 nam Waterland de klinieken van MEDIAN over, de grootste uitbater van revalidatieklinieken in Duitsland. Waterland investeerde reeds in 2011 in het revalidatiecentrum RHM Kliniken en fusioneerde het bedrijf in 2015 met MEDIAN tot de nieuwe MEDIAN-groep. De groep beheert op dit moment ongeveer 17.500 bedden in meer dan 123 faciliteiten en focust zich exclusief op revalidatie- en psychotherapeutische behandelingen. Elk jaar behandelen de 15.000 werknemers meer dan 230.000 patiënten in bijna elke Duitse regio.

De laatste vijf jaar richtte MEDIAN zich op drie belangrijke operationele activiteiten. Eerst en vooral de centralisatie en standaardisering van alle administratieve processen, zodat het medische personeel zich meer op zijn eigenlijke taken kon toespitsen. Daarnaast institutionaliseerde MEDIAN de uitwisseling van ervaringen tussen alle klinieken door een medische raad op te richten. Deze raad bepaalt therapeutische richtlijnen voor individuele medische indicaties voor de hele MEDIAN-groep en levert een grote bijdrage aan het verbeteren van de medische kwaliteit van de groep. Kwaliteitsmeting is de derde pijler en omvat de objectieve evaluatie van behandelingen, niet alleen om de eigen activiteiten te controleren en te verbeteren, maar ook om transparantie te bieden aan verzekeringsmaatschappijen en patiënten.

Het bedrijf begon in 2011 aan zijn groeiproces met de overname van RHM Kliniken, dat dankzij de steun van aandeelhouder Waterland van een bedrijf met een omzet van 70 miljoen euro uitgroeide tot een van de vijf grootste privéziekenhuisgroepen van Duitsland. Waterland focust zich op zijn succesvolle buy-and-buildstrategie en steunt MEDIAN met aanzienlijke investeringen in immobiliën, technische materialen en nieuwe hulpmiddelen die naar nog meer therapeutisch succes moeten leiden. De groep zet, dankzij de knowhow van Waterland inzake transacties, zijn groei op een versnipperde markt verder en biedt patiënten en verzekeringsmaatschappijen een uniek profiel in combinatie met de strengste kwaliteitsnormen.

Voor meer informatie: www.median-kliniken.de

Bezoek website