Cawood Scientific

Agricultural and environmental testing, inspection and certification

Outsourcing & Digitalization

Geïnvesteerd: 2019

Cawood Scientific is de grootste onafhankelijke, erkende aanbieder in de VK van diensten op het gebied van analytische tests en bemonsteringen voor de landbouwsector en de hernieuwbare-energiesector. Het bedrijf biedt een gevarieerd dienstenpakket als het gaat om bemonsteringen en tests voor de landbouw- en de veeteeltsector, de agrochemische sector en de hernieuwbare-energiesector.

Cawood profileert zichzelf als koploper wat betreft ontwikkelingen binnen de landbouw- en de milieusector, aangezien tests en data een cruciale rol spelen als het gaat om kwaliteitscontroles, naleving, opbrengstniveaus en de duurzaamheid van de voedselproductie op de lange termijn. De investering van Waterland zal Cawood ondersteunen in zijn ambitieuze plannen om de markt in de VK te consolideren, terwijl het tegelijk internationale markten betreedt en een speciaal, op de landbouw gericht platform voor analytische diensten ontwikkelt binnen de VK en Europa.

Cawood, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Berkshire, beschikt over vijf erkende laboratoria en één erkend bemonsteringsbedrijf. Cawood wordt ondersteund door een team van 350 medewerkers in de VK en Ierland, bedient meer dan 3.000 klanten en genereert een omzet van £ 26 mln.

Ga voor meer informatie naar cawoodscientific.uk.com.