Waterland investeert in incassobureau coeo Inkasso

Waterland Private Equity heeft haar portfolio uitgebreid met de coeo Inkasso-groep. De dienstverlener op het gebied van debiteurenbeheer heeft een jaaromzet van circa 50 miljoen euro en is onder andere binnen de sectoren telecommunicatie, e-commerce en handel actief. De huidige eigenaar, dr. Tom Haverkamp, blijft aan als mede-eigenaar en directeur en zal ook in de toekomst meebouwen aan de ontwikkeling van de onderneming.

coeo Inkasso, dat gevestigd is in Dormagen, stapt in als gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van vorderingen tegen consumenten en ondernemingen en stelt zo de liquiditeit van haar klanten veilig. Het dienstenaanbod omvat schuldvorderingen namens klanten, schuldenopkoop en kredietinformatie. coeo Inkasso wikkelt jaarlijks circa 850.000 nieuwe debiteurendossiers af.

“Sinds de oprichting van coeo Inkasso in 2010 groeit het incassobedrijf zowel organisch als door middel van overnames. Dankzij het partnerschap met groeibelegger Waterland kunnen wij coeo Inkasso samen verder ontwikkelen en de expansiestrategie voortzetten”, aldus dr. Tom Haverkamp. “De basis voor toekomstig succes is onder meer een gezonde groei – daar staat Waterland voor.”

Bij de voorbereiding en uitvoering van de transactie werd dr. Haverkamp geadviseerd door Metzler Corporate Finance, dat als exclusieve Financial Advisor optrad.

Uitgebreide ervaring op financieel gebied

De onafhankelijke participatiemaatschappij Waterland ondersteunt ondernemingen bij de realisatie van hun groeiambities. De onderneming heeft al veel ervaring op financieel gebied en heeft de juiste sectordeskundigen in huis. De groeibelegger werkt onder meer samen met Hanse Orga, specialist op het gebied van financiële software.

Sinds het begin van het partnerschap in de herfst van 2016 heeft de Hanse Orga Group vier transacties uitgevoerd, de omzet verdrievoudigd en het aantal klanten nagenoeg verdubbeld. Alleen al in Duitsland gebruikt circa twee derde van alle DAX-concerns de financiële software van de Hanse Orga Group. Bovendien is Waterland sinds 2016 in Polen medeaandeelhouder in het beursgenoteerde incassobureau Kredyt Inkaso.

“De consolidatie van de sterk gefragmenteerde markt op het gebied van debiteurenbeheer in Duitsland is een kans voor Waterland. Door onze investering in coeo Inkasso kunnen wij onze buy-and-build-strategie op een zinvolle manier ontplooien. De onderneming past bij onze strategie waarbij we investeren in snelgroeiende, kwalitatief hoogwaardige bedrijven die binnen hun sector een leidende positie willen innemen”, aldus dr. Carsten Rahlfs, partner bij Waterland.

2018-02-01T18:53:12+00:00januari 9th, 2018|