Waterland gaat partnerschap met Hansefit aan

09-07-2018

Waterland Private Equity neemt belang in bedrijfsfitnessnetwerk Hansefit. Het bedrijf, dat gevestigd is in Bremen, is als B2B-platform voor fitnessprogramma’s met meer dan 1300 zakelijke klanten duidelijk marktleider in Duitsland.
“We zijn blij dat we vanaf nu Hansefit, de marktleider binnen het snelgroeiende segment van bedrijfsfitnessnetwerken, als partner kunnen ondersteunen, om samen het kwalitatief hoogwaardige aanbod uit te breiden en uit te rollen”, aldus Dr. Gregor Hengst, Principal van Waterland Private Equity. De groeibelegger heeft de aandelen van vennoot Stefan Runge overgenomen, die de onderneming verlaat.

Jens Pracht, oprichter van Hansefit en mede-eigenaar en directeur, die het businessmodel in Duitsland heeft ontwikkeld en uitgerold, beschouwt de deelneming van Waterland als een mijlpaal: “De deelneming biedt Hansefit de mogelijkheid om op dynamische wijze verder te groeien, ons dienstenaanbod uit te breiden en een nieuw ontwikkelingsniveau te bereiken.” Nu al is Hansefit in Duitsland de toonaangevende aanbieder, met meer dan 1500 netwerkpartners en 1300 zakelijke klanten, die samen in totaal 210 000 medewerkers in dienst hebben.

Gezamenlijk willen Waterland en Hansefit optimaal gebruikmaken van het aanwezige marktpotentieel, door middel van een versnelde expansie en door het aanbod van Hansefit verder te digitaliseren.

Dankzij de leiderspositie van Hansefit op het gebied van kwaliteit, het businessmodel, dat alle partijen voordelen biedt, maar ook door netwerkpartners toegang tot nieuwe omzetbronnen te bieden, en omdat zakelijke klanten aantrekkelijker zijn voor werknemers en de gezondheid van de medewerkers verbetert, beschikt Hansefit over de ideale voorwaarden om zijn marktpositie verder te versterken.

De transactie is afhankelijk van de vrijgave door het Bundeskartellamt, de Duitse mededingingsautoriteit. De partijen zijn overeengekomen dat de financiële details van de transactie vertrouwelijk blijven.