Waterland verkoopt participatie in de PREMIUM Group

Waterland Private Equity heeft haar participatie in de PREMIUM Group verkocht aan Clarion Events. De PREMIUM Group is de toonaangevende Duitse organisator van beurzen, conferenties en events op het gebied van fashion. Tot de succesvolle formats van de groep behoren diverse modevakbeurzen, zoals PREMIUM, SEEK, BRIGHT en Show & Order. Anita Tillmann blijft aan als CEO en vennoot van de PREMIUM Group.

“Wij zijn blij dat we met Clarion Events een nieuwe strategisch relevante eigenaar gevonden hebben die afkomstig is uit de beurzensector en die de groei van de PREMIUM Group verder zal begeleiden. Wij willen Anita Tillmann en haar team hartelijk bedanken voor de uitstekende samenwerking en wensen hun veel succes”, aldus Jörg Dreisow, Managing Partner bij Waterland. De onafhankelijke participatiemaatschappij verwierf in 2014 een participatie in de organisator van events en beurzen en heeft sindsdien een essentiële bijdrage geleverd aan de groei van de vennootschap, die inmiddels uitgegroeid is tot marktleider, met name dankzij een doelgerichte consolidatiestrategie.

Uitbreiding van het marktleiderschap

Zo begeleidde Waterland in 2015 in het kader van de Berlin Fashion Week en als add-on voor de PREMIUM Group de overname van de BRIGHT Tradeshow, een gerenommeerde modebeurs voor skate- en streetwear. Een andere mijlpaal bij de uitbreiding van het marktleiderschap binnen de modebeurzensector was in 2016 de aankoop van het beursconcept ‘Show & Order’, dat inmiddels is uitgegroeid tot een vast onderdeel van het beurzenaanbod in Berlijn.

Ook de oprichting van de #FASHIONTECH 2015 versterkt de marktpositie van de PREMIUM Group als innovatieleider. De #FASHIONTECH in Berlijn is een conferentie over de toekomst van de mode en richt zich op thema’s rondom technische ontwikkelingen en digitalisering binnen de modebranche.

Passie voor innovatie en dynamiek

“Ik wil Waterland hartelijk bedanken voor het feit dat ze de groei van de PREMIUM Group enorm hebben gesteund en de laatste jaren uitstekend met ons hebben samengewerkt als partner. Wij willen nu kwalitatief en kwantitatief gezien groeien en investeren in de PREMIUM Group-portfolio. Clarion Events deelt onze passie voor innovatie en dynamiek en is daarom een ideale partner om de bestaande business verder uit te breiden”, aldus Anita Tillmann, CEO van de PREMIUM Group. Ook Jörg Arntz, die al vier jaar als Co-CEO aan haar zijde is, zal de events vanuit de vestiging in Berlijn strategisch blijven ontwikkelen en managen.

De transactie werd al in oktober 2017 bezegeld, de eerste events vonden in januari van dit jaar plaats onder de nieuwe eigenaar.

2018-02-20T16:28:06+00:00januari 25th, 2018|